....................... εν πλώ... ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚOΣΜΟΥ • online


"Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. Έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της Ε.Ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [Ο Δρόμος της Αριστεράς]

ΥΦΟΣ

ΥΦΟΣ
...........................η Σελίδα του περιοδικού // εκδόσεις ΥΦΟΣ..................πατήστε πάνω στην εικόνα..........

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Το δόγμα του σοκ λένε πολλοί ότι περνάει η Ελλάδα τώρα


Το δόγμα του σοκ λένε πολλοί ότι περνάει η Ελλάδα τώρα. Μπορεί να έχουν δίκιο. Αυτή η άποψη έχει ιστορικές βάσεις (Πινοσέτ, Χιλή, Ρωσία, Γέλτσιν, Θάτσερ, Μεγάλη Βρετανία κλπ.). Να που ήρθε και η σειρά της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης έμμεσα.

του Ευάγγελου Σταυριανάκη

Έχουμε σκεφτεί πιο είναι το αντίδοτο σε ένα σοκ; Η πιο απλή απάντηση είναι η ψυχραιμία.
Μόνο με αυτήν μπορούμε να πάρουμε σωστές αποφάσεις. Το σοκ θα σοκαριστεί, μπροστά στην ψυχραιμία του Έλληνα που πηγάζει από μια ιστορία που μας παρέχει ασφάλεια για χιλιάδες χρόνια.
Ξέρουμε , γνωρίζουμε. Τώρα απλά αυτά τα δυο θα τα χρησιμοποιήσουμε σωστά δίχως φόβο και πάθος.
Ο Ρέιγκαν είχε πει το μόνο που πρέπει να φοβάται ο αμερικανικός λαός είναι ο φόβος. Σωστό.
Το μόνο που πρέπει να φοβάται ο Έλληνας είναι η διχόνοια. Γιατί απλά ο Έλληνας δεν φοβάται κανέναν. Αυτοί θέλουν να μας φοβίσουν. Η απάντηση μας;
Αδιαφορία και αποφασιστικότητα βασισμένη στις αξίες που μας κληροδότησαν τόσες γενεές γενναίων.
Το δόγμα του σοκ έχει απάντηση το δόγμα της αδιαφορίας απέναντι τους και την συγκέντρωση όλων μας γύρω από μια φωτιά με ένα κοινό στόχο με μια κοινή δάδα , απλά βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Απλά μπροστά στο απλοϊκό σοκ.


_________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου