....................... εν πλώ... ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚOΣΜΟΥ • online


"Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. Έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της Ε.Ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [Ο Δρόμος της Αριστεράς]

ΥΦΟΣ

ΥΦΟΣ
...........................η Σελίδα του περιοδικού // εκδόσεις ΥΦΟΣ..................πατήστε πάνω στην εικόνα..........

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ανθρωποι τρομαγμένοι, οικογένειες «χωρισμένες», γυναίκες που ψάχνουν για τα παιδιά τους



O ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ iEF ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΣΧΟΒΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ

   Ολα όσα συμβαίνουν στο πλοίο που μεταφέρονται οι διασωθέντες   

Ανθρωποι τρομαγμένοι, σοκαρισμένοι, παιδιά μόνα χωρίς τους γονείς τους, γυναίκες που αναζητούν τα παιδιά τους, γυναίκες που κλαίνε γιατί άφησαν πίσω στο φλεγόμενο πλοίο τους συζύγους τους. Αυτές οι σκηνές διαδραματίζονται, πάνω στο παραπλέον του Norman Atlantic πλοίο, Europa Cruise.


Τις εικόνες μεταφέρει ο δημοσιογράφος του iefimerida.gr Αγγελος Μόσχοβας που βρίσκεται πάνω στο παραπλέον πλοίο Europa Cruise: «Τα ελικόπτερα μεταφέρουν διαρκώς κόσμο από το φλεγόμενο Norman Atlantic. Το προσωπικό του Europa Cruise τους παραλαμβάνει από το σημείο που τους αφήνει το ελικόπτερο. Τους τυλίγει με κουβέρτες και τους μεταφέρει στο εσωτερικό του πλοίου. Τους προσφέρουν ζεστά ροφήματα, φαγητό και τους οδηγούν σε καμπίνες».
Ο Αγγελος Μόσχοβας μεταφέρει, επίσης, και μια άλλη διάσταση του δράματος καθώς όπως αναφέρει οικογένειες έχουν «χωριστεί» καθώς δεν μεταφέρονται όλοι μαζί και με τα ίδια σωστικά μέσα με αποτέλεσμα στο Europa Cruise να υπάρχουν παιδιά μόνα τους που αναζητούν τους γονείς τους, να καταφθάνουν μανάδες που αναζητούν τα παιδιά τους, ενώ γυναίκες με δάκρυα στα μάτια λένε ότι άφησαν πίσω στο φλεγόμενο πλοίο τους συζύγους τους.
Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της κυρίας Μαρίας η οποία μόλις έφθασε στο Europa Cruise μίλαγε για τον σύζυγό της και τον γιο της που είχαν μείνει πίσω στο Norman Atlantic ενώ κατήγγειλε πως το πλήρωμα του πλοίου που τυλίχθηκε στις φλόγες δεν τους βοήθησε. «Μπουσουλώντας ανεβήκαμε τις σκάλες για να σωθούμε», έλεγε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου